Sådan søger du

Læs her, hvordan du søger, reserverer eller fornyr materialer hos Biblioteket i Thy.

Sådan søger du
På bibliotekets forside scroller du ned og finder søgefeltet under ’Find og reserver materialer’. Skriv de ord, du vil søge på. Hvis du på forhånd ved, hvilken materialetype du vil have fat i, kan du lave en afgrænsning i den lille dropdown-menu ’Søg alle’, fx  ’Søg i Bøger (faglitteratur)’, hvis du leder efter et fagligt emne.


Tryk derpå ’Søg’. Nu vises søgeresultat, i menuen til venstre kan du lave afgrænsninger, der gør din søgning mere præcis. Søg fx på materialetype, forfatter, årstal, emneord mm. Klik på titlen for at få flere informationer om materialet. Søger du hjemmefra, er det altid en god ide at tjekke, om bogen rent faktisk står på hylden og i hvilken afdeling, inden du tager hen på biblioteket.

Sådan reserverer du
Når du har fundet et materiale, du vil reservere, skal du først trykke på titlen på materialet, så får du mulighed for at reservere.Bemærk, at du også med det samme kan se, om materialet er hjemme på hylden og i hvilken afdeling. Klik på ’Reserver’ øverst til højre i billedet, du vil nu blive bedt om at logge ind.

Udfyld med CPR-nummer og din 4-cifrede pinkode og tryk ’Log ind’. Du får med det samme at vide, at du har reserveret materialet, og hvilket nummer du er i køen.


Tryk på det lille x øverst til venstre for at forsætte. Bemærk, at du stadig er logget ind, husk at vælge ’Log ud’ øverst på siden, hvis du er færdig.

Sådan fornyer du
Klik på ’Log ind’ øverst til højre på siden, udfyld med CPR-nummer og pinkode og vælg derpå ’Min konto’. Klik på ’Lån’ , du får nu listen over samtlige lånte materialer.

Vælg ’Forny alle’ eller sæt et hak ud for de materialer, du ønsker at forny og vælg ’Forny valgte’. Bemærk, at hos Biblioteket i Thy kan du tidligst forny et materiale, 7 dage før det skal afleveres.

Min konto/brugerprofil
Når du er logget ind via ’Min konto’, kan du under punktet ’Brugerprofil’ selv ændre de kontaktoplysninger, vi har registreret (mobilnr., mailadresse etc.), du kan også ændre din pinkode og dit foretrukne afhentningssted. Du kan også indstille interesseperioden, der har betydning for, hvor lang tid du ønsker at vente på et reserveret materiale.

Hvor står materialet?
Har du reserveret et materiale og modtaget besked om, at det kan afhentes, kan du finde det på bibliotekets afhentningshylde under et specifikt afhentningsnr. Har du glemt nummeret eller slettet beskeden, kan du genfinde nummeret ved at logge ind på hjemmesiden. Under ’Min konto’ vælger du ’Reserveringer klar til afhentning’, så får du oplyst afhentningsnummer, hvor du skal hente det samt afhentningsfristen.


Er du på biblioteket, kan du finde nummeret på vores udlånsautomater, se under menupunktet ’Til afhentning’.

Vil du finde bogen på hylden, skal du kigge efter, hvordan den er opstillet. Skønlitteratur står under forfatterens efternavn og derpå titlen. Nogle skønlitterære titler kan dog også stå under særlig opstilling, fx står spændings- og krimibøger i afdelingen ’Spænding’.

Alle fagbøger har et emnetal (DK5-nr.), her skal du først finde emnetallet, derpå kigge under forfatterens efternavn (hvis der er angivet en forfatter) og til sidst under titlen.

DK5-nr./emnetal
Hvad DK5-numre dækker over, kan du se på siden dk5.dk. Her du også se, hvilke emneord der er tilknyttet emnetallet. 

Kristian Agerholm Jensen

Bibliotekar

Tel: 99 17 28 36 / 21 18 90 33

SEND EN EMAIL

SE PROFIL