Læsernes bogpris 2021

Jesper Stein har begået en hudløst ærlig og tankevækkende skildring af en skilsmisseramt familie. En selvbiografisk roman, som har ramt læserne lige i hjertet.

Tre ugers afstemning er slut, og interessen for at deltage var stor. Opløbet blev tæt, men til sidst stod det klart, at Jesper Steins selvbiografiske roman 'Rampen' nu kan kåres som vinderen af Læsernes bogpris 2021.

At forstå og forlige sig med fortidens svigt

Jesper Stein har med 'Rampen', udgivet på Politikens Forlag, skrevet hudløst ærligt om sin families opløsning. I romanen ser han tilbage på sine forældres opslidende og uværdige skilsmisse. Mens han forsøger at forstå dem og sig selv, ser han samtidig sine egne dæmoner, i form af et periodisk og massivt alkoholmisbrug, i øjnene.

Da bogen blev nomineret til Læsernes bogpris 2021, talte Litteratursiden.dk med Jesper Stein om baggrunden for at skrive bogen:

'Ambitionen har været at skrive den bedst mulige, den sandeste og reneste bog om mit liv med mine forældre, men når man som forfatter så oplever, at ens bog sætter noget i gang hos læserne, noget eksistentielt, så tager man det jo på sig og søger den dialog. Og nomineringen til Læsernes Bogpris er for mig en hædring af lige netop den egenskab i min bog. At den rækker ud efter læseren og beder hende eller ham tænke over sit eget liv.'

'Min bog er fortællingen om svigt og kærlighed i en kernefamilie, der går i opløsning, og jeg håber, man læser den sådan og forstår, at der i fortællingen ligger en stor forsoning med den smerte, som man uundgåeligt bliver påført, når man er børn af forældre, der ikke er perfekte, men blot mennesker, som reagerer som mennesker, når deres liv kæntrer.'

Læs det fulde interview med Jesper Stein og anmeldelsen af 'Rampen' på Litteratursiden.dk

Prisoverrækkelsen

I dag den 8. april modtog Jesper Stein så Læsernes bogpris 2021. Sammen med hæderen fra landets læsere fulgte prisen på 50.000 kr. fra Danmarks Biblioteksforening.

Eventet blev delt via dette link: 
 Prisoverrækkelse Læsernes Bogpris 2021

De 10 nominerede var:

Bemærk at flere af bøgerne kan lånes på eReolen.dk

Læs mere på:  www.læsernesbogpris.dk

Bag prisen står Danmarks Biblioteksforening med eReolen.dk, Litteratursiden.dk og landets folkebiblioteker som tætte samarbejdspartnere.

Se listen over: Tidligere vindere

 Læsernes Bogpris 2021

 ”På billedet ses de 10 nominerede til Læsernes bogpris 2021: Birgithe Kosović (foto: Emma Line Holm Sejersen), Henning Jensen (foto: Robin Skjoldborg), Iben Mondrup (foto: Les Kaner), Ida Jessen (foto: Mads Teglers), Jesper Stein (foto: Klaus Holsting), Karoline Stjernfelt (foto: Clara Jetsmark), Lone Frank (foto: Pernille Ringsing), Olga Ravn (foto: Lærke Posselt), Stine Pilgaard (foto: Martin Reinhard), Søren R. Fauth (foto: Albert Therkelsen)”

 

Lene Malle

Bibliotekar

Tel: 99 17 28 26

SEND EN EMAIL

SE PROFIL