Unge i Boxen

Lokalpolitik er en gammel mand med grå hår og rynker, der ikke høster mange likes hos de unge, lyder det ofte. Men sådan behøver det ikke at være. Lokalpolitik handler i høj grad også om Kathrine på 24 år fra Koldby, der snart er færdig som sygeplejerske på UCN og drømmer om at blive intensivsygeplejerske på Thisted Sygehus. Den handler også om Asger fra Agger, der har læst grafisk design i Aarhus og er flyttet tilbage til Thy for at komme tættere på familien og naturen.

Fra januar 2021 og et helt år frem søsætter KulturRummet derfor projektet ”Unge i Boxen”, der rykker samtalen væk fra de støvede gulve i kommunen og ud i det Thy’ske landskab. I en toptunet demokratibil, ”Den Rullende Box”, vil vi køre rundt i alle hjørner af Thy for at møde jer unge dér, hvor I er og engagere jer i samtalen om fremtidens fællesskaber i Thy: Hvad optager børnefamilien i Bedsted? Hvad er vigtigt for den raske håndværker fra Hanstholm? Og hvad med den nyuddannede SOSU-assistent fra Sjørring?

Vi vil opsøge jer unge-voksne på arbejdspladserne, i foreningerne, i sportsklubberne og på uddannelserne. Invitere jer ind i boxen for at høre jeres tanker om fremtidens Thy: Hvordan ser jeres fællesskaber ud i dag? Og kan vi skabe nye mødesteder for fremtiden, der i højere grad er i øjenhøjde med jeres interesser; mødesteder, hvor I unge har lyst til at tage del i nærdemokratiet.

Måske skal borgmesteren inviteres med til en fredagsbar i den lokale fodboldklub? Måske vil Asger fra Agger åbne døren til sit hjem og lege levende bibliotek for en dag? Eller måske noget helt tredje, som I finder på sammen med os. I ”Unge i Boxen” er det jer unge, der har teten.

Det er nemlig jer, der bedst ved, hvordan den nærdemokratiske kultur skal se ud, hvis I skal være en del af den. Vi i KulturRummet stiller rammerne til rådighed. Men formen og indholdet for de demokratiske aktiviteter, events og samtaler kommer I unge til at definere. Vi håber, at I er klar til at hoppe med på vognen, så vi i fællesskab kan få skabt nye mødesteder og platforme til gavn for jer unge, Thy og lokaldemokratiet.

Sammen skaber vi en ny nærdemokratisk kultur med plads til alle. Vi glæder os til at se dig.

Sæt allerede nu kryds i kalenderen!

Den 16. april skyder vi projektet i gang og åbner boxen med et brag af et kickoff event i Vorupør Boldklub.
Læs mere her: Unge i Boxen - kickoff 
og tilmeld dig til Martin Rohr Gregersen på marg@thisted.dk

Den 27. august inviterer vi til demokratiworkshop med Per Vers

Den 30. oktober holder vi et heldagsevent, et demokratimaraton, for unge og politikere med debatter, samtaler og underholdende politisk-inspireret stand-up comedy v/Michael Schøt.

Martin Rohr Gregersen

Litteratur- og kulturformidler

SEND EN EMAIL

SE PROFIL