Nordatlantisk Musiktafet for unge

Nordatlantisk Musikstafet for unge er et kunstnerisk udviklingsprojekt for skoleelever og musiklærere fra Danmark, Færøerne, Grønland og Island. KulturRummet er samarbejdspartner på projektet.

Verden er fuld af lydfortællinger, som bare venter på at blive opdaget. I løbet af tre måneder vil elever og lærere fra Hanstholm Skole, Eysturskúlin i Torshavn, Kangillinguit Atuarfiat i Nuuk, Sjálandsskóli i Reykjavik dykke ned i hinandens lyduniverser og skabe musikalske fortællinger. Det bliver samskabelse på tværs af Nordatlanten med havet og havnen som gennemgående tema.

Nordiske naboer på opdagelsesrejse
Med projektet ønsker vi at åbne elevernes ører og øjne, og gøre dem klogere på sig selv og hinanden gennem opdagelsesrejser i lyd, materialer, billeder, ord og toner. Lyder sneen måske på samme måde i Grønland og på Island? Suser vinden anderledes på Færøerne og i Danmark? Lyder byerne forskelligt fra land til land?

Sammen med musiketnolog Eva Fock, lydkonsulent Ingeborg Okkels og komponist Mogens Christensen undersøger eleverne forskellige lyde af der hvor de bor, bygger musikinstrumenter og komponerer musik.

En stafet af lokale lydlandskaber
Musikstafetten fungerer på den måde, at en klasse i hvert land laver en collage af lydene af deres lokalområde under titlen "Mit sted". De tager også fotos og sætter ord på. Lydcollage, billeder og ord sendes videre til det næste land i rækken. Herefter bygger de deres egne musikinstrumenter, af materialer de har indsamlet, og komponerer musik med instrumenterne inspireret af den lydcollage, de selv har fået tilsendt.

Oplev projektet i KulturRummet
Resultatet, dvs. lydcollager, musikkompositioner, fotos og tekster præsenteres ved en lokal koncertoplevelse. I takt med at stafetten når rundt til de forskellige lande kan du finde resultaterne på projektets hjemmeside. De samlede resultater vises også på Kulturrummet i Thisted den 26. maj 2018.