Fokuslinjen

Fokuslinjen er områdets mest ambitiøse tilbud til de elever, der gerne vil fordybe sig i musikken.

Er du 14-20 år, har du mulighed for at blive optaget på Fokuslinjen – et springbræt til en musikalsk karriere inden for både rytmisk og klassisk musik.

Fokuslinjen er et ambitiøst fællesskab med:

 • Bred musikalsk undervisning
 • Workshops
 • Talentweekender
 • Turnéer/koncerter (bl.a. på Thy Rock)
 • ... og meget andet!

Fokuslinjen fungerer desuden som et forberedende forløb til Musikalsk Grundkursus). Det vigtigste er dog, at du har lyst til at fordybe dig i musik og dit instrument – og at du kan lide at øve dig.

Undervisning
Undervisningen består hver uge af et hovedfag med markant udvidet soloundervisning, holdundervisning i teori/hørelære, fællesfag og sammenspil. Holdundervisningen foregår tirsdag eftermiddage.

Optagelse
For at komme ind på Fokuslinjen skal du til en optagelsesprøve, der finder sted i sidste halvdel af juni. Ansøgningsfristen er 1. juni.

Du tilmelder dig prøven ved at sende en ansøgningsmail til afdelingsleder Vibeke Oxlund. Hvis du er under 18 år, skal en forældre eller værge sende mailen.

Der vil bl.a. blive taget højde for antal pladser, fag- og alderssammensætning, udviklingstrin og modenhed, når vi afgør, om indstilling og prøve kan føre til optagelse.

Vi optager ca. 5 elever per årgang, og så vidt muligt deles pladserne ligeligt mellem rytmiske og klassiske elever. Fokuslinjen er som udgangspunkt 2-årig.

Der er dog mulighed for et tredje år for særligt motiverede elever. Det tredje år gives blandt andet på baggrund af udvikling og engagement.

Regler
Der er mødepligt til alle arrangementer og al undervisning. Desuden gælder musikskolens normale procedurer og betingelser for udmeldelse og betaling, se evt. mere her.

Pris
Der betales samme pris som for 20 minutters solound. Se evt. mere om vores priser her.

Optagelsesprøve
Her lægger vi vægt på personligt udtryk, musikalitet og solide færdigheder på instrumentet. Vælg numre inden for de stilarter, du befinder dig bedst i. Prøverne foregår i en afslappet atmosfære.

Hovedfag: Et eller to numre af i alt 5-10 minutters samlet varighed på hovedinstrumentet.

 • Rytmiske: Vi opfordrer til, at der indgår improvisation i mindst et af numrene. Der bliver prøvet i imitation af simple fraser, fx 2-3 forskellige toner fra en pentaton-skala.
 • Klassiske: Dur- og mol-skalaer med op til 1 fortegn.

Teori/hørelære: Imitation af rytmer (primært fjerdedele og ottendedele inden for én takt). Desuden bestemmelse af dur-/mol-/sus-akkorder i grundform.

Samtale: Motivation til ansøgning mm.

Årsprøve
Årsprøven består af to dele: 

 1. Hovedfag: To værker af maksimalt 10 minutters samlet varighed og af forskellig karakter. Mindst et af de to numre udføres som sammenspil og mindst et af de to numre spilles udenad. Hvis begge numre udføres som sammenspil, skal der være mindst et af de to numre, hvor der kun er én elev til prøve. Hvis hovedfaget er rytmisk, skal prøven indeholde improvisation.

  Samtale: Her drøftes elevens forberedelse og udvikling mm.
 1. Teori og hørelære: Prøven foregår i en af de sidste teori/hørelære-lektioner.

Afsluttende prøve
Indholdet svarer til årsprøven ovenover, men selvfølgelig forventes et højere niveau.

Tommy Blaabjerg Lange

Musiklærer

Tel: 28 60 47 78

SEND EN EMAIL

SE PROFIL

Irene Søndergaard Christensen

Musiklærer

Tel: 23 35 87 67

SEND EN EMAIL

SE PROFIL