Juli 04.07.2018

Pop-Pilot – for første gang i Thy

Tilmeldingerne til årets musik-camps er så småt begyndt at tikke ind. Og de piger, der er så heldige at få plads på en af årets tre musiklejre, kan godt begynde at glæde sig. Efterårsferien byder nemlig på et 6-dages ophold, der er lidt ud over det sædvanlige. Stemningen er især høj i KulturRummet, der denne gang er lykkedes med at få etableret en lejr i Thisted.

Pop-Pilot afholdes i efterårsferien fra lørdag den 13. oktober til fredag den 19. oktober og har i år København, Fredericia og Thisted som værtsbyer. I løbet af ugen kan unge piger – øvede såvel som uøvede – prøve kræfter med musik, styrke deres kompetencer og skabe et stærkt og unikt fællesskab.

Pop-Piloterne lander i Nordvestjylland
Musik er en fed og anderledes måde at udtrykke sig på. Pop-Pilot er musik-campen, der hvert år giver piger i alderen 13-16 år mulighed for at udfordre sig selv – med musikken som omdrejningspunkt. Her er der fuldt fokus på at skabe musik og udfolde sig kreativt – i hyggeligt samvær.

"Det er virkelig fedt, at vi nu kan give Thy-pigerne mulighed for at blive en del af det unikke musikkoncept. Og i øvrigt håber vi jo også på, at piger fra hele Nordvestjylland har lyst til at komme på lejr hos os. Alle er velkomne – så længe der er plads," fortæller Marie Louise Klitgaard, koordinator for Kulturtjeneste Thy, som i flere år har arbejdet sammen med KulturRummet om at hente et Pop-Pilot-værtsskab til Thy.

Rollemodeller og råvarer – med karakter
Med musikcampsene forsøger Pop-Pilot at skabe et kreativt frirum og et univers uden begrænsninger og regler. Musikken skal være det bærende fundament. Et fundament, hvor uøvede musikinteresserede piger tilegner sig nye færdigheder – og hvor de øvede skærper deres. Det sker ved at lade de unge Pop-Piloter eksperimentere på kryds og tværs af musikgenrer sammen med en række kompetente forbilleder.

Instruktørholdet er i skrivende stund ved at blive sammensat og kommer i år til at bestå af bl.a. Kirstine Stubbe Teglbjærg og Sarah Ziebe. Førstnævnte er kendt fra projektet HUN SOLO og både synger, producerer og komponerer selv, mens sidstnævnte blandt andet har spillet trommer i bandet Page Four og været en del af bandet Gabriellas.

Et sådant overflødighedshorn af kreativt samvær og musikalsk fællesskab kræver, at der bliver fyldt noget ordenligt benzin på piloterne. Heldigvis stiller KulturRummets egen socialøkonomiske café Madværkstedet sig til rådighed hele ugen, så pigerne kan blive bespist med gedigne måltider af lokale højkvalitetsråvarer.

"Vi har nu haft åbent i lidt over et år og har efterhånden god erfaring med at traktere thyboerne med spændende retter, både til daglig i vores uformelle rammer på Plantagevej, men også ifm. aktiviteter og events i KulturRummet som helhed. Det er en fornøjelse, at vi på den måde kan understøtte det lokale kulturliv, og vi glæder os til at tage imod Pop-Piloterne og sammensætte noget spændende mad til dem," fortæller Christian Poul Petersen, der er projektleder i Madværkstedet.

Tilmeldingen er åben
Tilmeldingen til årets musik-camps er åben. Med betalingssystemet sliding scale, prioriterer Pop-Pilot, at så mange piger som muligt kan deltage. Det betyder, at pigerne mere eller mindre selv kan bestemme, hvor meget de ønsker at betale for opholdet. Det koster mellem 800 kr. og op til 1.500 kr. I beløbet får pigerne undervisning, mad, overnatning og en afslutningskoncert. Da der er et begrænset antal pladser, udvælges deltagerne efter først til mølle-princippet. Alle får senest svar på deres ansøgning fredag den 5. oktober 2018. Deadline for at ansøge er mandag den 1. oktober 2018.

Tilmelding foregår via ROSAs hjemmeside.

Om Pop-Pilot
Pop-Pilot blev første gang afholdt i 2012 og har siden været katalysator for unge pigers mulighed for musikalsk udfoldelse på en sjov og uhøjtidelig facon. Campen, der afvikles af ROSA – Dansk Rock Samråd i samarbejde med Statens Kunstråds Musikudvalg, er kun for piger og den syvende i rækken af sin slags.

Martin Arthur Andersen

Kommunikationsmedarbejder

Tel: 30 27 52 32

SEND EN EMAIL

SE PROFIL