Oktober 31.10.2018

Thyboerne fejrer den danske musik

Spil Dansk Ugen er godt i gang, og alt fra radiostationer til kulturhuse, foreninger og spillesteder bakker op om det nationale musikkoncept. Tirsdag morgen stod den fx på morgensang på Thisted Bibliotek, og der er i det hele taget en fin vifte af musiktilbud for nordvestjyderne hele ugen.

Ca. 1000 arrangementer løber af stablen landet over, så musikken er i den grad på dagsordenen – det handler både om at fejre musikken, men også om at fremtidssikre den danske musik.

"De mangfoldige musikoplevelser åbner musikkens verden for de deltangende borgere og er med til at skabe en fællesskabsfølelse på tværs af de deltagende kommuner. Vi håber, at Spil Dansk-arrangementerne er indbydende, giver stof til eftertanke og måske lyst til at udforske det danske musikliv yderlige – og at arrangementerne når ud til nye områder," siger Thisted Kommunes kulturkonsulent Jennifer Strohmeyer.

Det hele startede i 2001 med en enkelt dags musikfestivitas, nemlig torsdagen i uge 44, som var den såkaldte Spil Dansk Dag. I 2014 blev der skruet op for løjerne, og siden da har hele ugen stået i musikkens tegn. Og i virkeligheden fylder Spil Dansk-konceptet en stor del af efteråret med diverse workshops og events. Thisted Kommune har siden 2011 hvert år været såkaldt Spil Dansk Kommune.

Hele vejen fra New Orleans
I aften kan du bl.a. opleve en flok engagerede musikskoleelever spille og synge nye og gamle danske sange på Hurup Musikskole. Musikskolen i Thy har i det hele taget nogle travle dage med diverse koncerter i Hurup og Thisted – og både de rytmiske og klassiske elever er klar til at vise deres kunnen for alle interesserede.

Også de lokale musiklærere bakker op om Spil Dansk - med et arrangement, der har rødder i en tradition ganske langt fra de nordiske himmelstrøg. Spil Dansk er som bekendt et bredt koncept, og derfor vil publikum kunne høre om jazzens veje fra New Orleans, når Mads Eliasen og Morten Christensen deler ud af deres viden og selvfølgelig giver generøse smagsprøver fra 'The Big Easy' torsdag formiddag på Hurup Bibliotek.

Stor temadag og festlig afslutning
Torsdag den 1. november har Thy Sangskole arrangeret en spændende temadag for alle 5. klasser i Thisted Kommune samt deres musiklærere. Her vil blive samlet et stort folkeskolekor med elever, hvor den danske sangskat skal udforskes. Om formiddagen vil der sideløbende være en workshop kun for musiklærerne. Det hele afsluttes om eftermiddagen med en værkstedskoncert for venner og familie.

Hvis man i slutningen af ugen endnu ikke føler, man har fået ørene tudet helt fulde af alskens musiceren, kan man kigge forbi KulturRummet, hvor Thisted Musikforening er vært for et festligt arrangement. Sangeren Pia Mia Gruwier og pianisten Lars Boye Jensen indtager nemlig Kultursalen med et underholdende potpourri af danske sange – og der skulle være god mulighed for fællessang i selskab med den erfarne duo.

"I Thisted Musikforening arbejder vi for at udbrede kendskabet til og interessen for klassisk musik – også den danske klassiske musik. Vi er derfor glade for denne nye alliance med Spil Dansk, fordi det giver os som forening en ny platform for at påvirke og styrke interessen for (klassisk) dansk musik," siger Thisted Musikforenings formand Steen Jensen.

Få overblikket over Spil Dansk i Thy her.

Om Spil Dansk
Spil Dansk er en samlende kraft i det danske musikliv og en samarbejdspartner for organisationer, foreninger, staten, kommuner, fonde, medier og kommercielle partnere. Foreningen Spil Dansk har det overordnede ansvar for og ejerskab af Spil Dansk Ugen, som altid finder sted i uge 44.

Spil Dansk er det nationale projekt med den lokale forankring, hvor langt de fleste musikarrangementer skabes af arrangører og musikere over hele landet. Det er disse hundredvis af ildsjæle, som i princippet er arrangørerne af Spil Dansk.

Tommy Blaabjerg Lange

Musiklærer

Tel: 28 60 47 78

SEND EN EMAIL

SE PROFIL