Februar 01.02.2019

Musikskolen slår dørene op

Åbent hus i Thisted. Kunne du tænke dig at prøve at spille på violin, kontrabas eller måske saxofon? I morgen får du muligheden. Her kan du nemlig deltage i både undervisning og workshops, når musikskolen åbner dørene for alle interesserede. Du kan komme ind og afprøve en længe overvejet tanke eller en spontan idé i det nye, flotte hus på Tingstrupvej.

Musikskolen i Thy holder åbent hus for at give nysgerrige mulighed for at afprøve, om de har lyst til at gå til undervisning. Det går i al sin enkelthed ud på, at man kan komme ind og prøve at spille på et instrument – eller blot snuse lidt til det hele og se, hvad der er af muligheder på en musikskole. Arrangementet foregår i Thisted, men det er naturligvis muligt efterfølgende at tilmelde sig undervisning i både Hurup og Hanstholm.

"Jeg glæder mig bare helt vildt til at vise, hvad vi har at byde på," siger en begejstret Stine Ejsing, som er tovholder for arrangementet. "Alle er velkomne. Og der står søde, dygtige undervisere klar til at hjælpe dem, der har lyst til at prøve et instrument."

Et stærkt musikprogram – samt pølser med brød
Programmet for dagen er delt op i to: et formiddags- og et eftermiddagsprogram med start henholdsvis kl. 11.00 og kl. 13.00. Begge dele indeholder en fælles workshop og åben undervisning. Imellem de to programmer serveres der pølser og brød – og der vil desuden være mulighed for at deltage i en spændende konkurrence. Dagen afsluttes kl. 14.30, hvor de, der har lyst, kan give en lille fremvisning af, hvad de har lært.

Læs mere om eventet her.

Musik til glæde og gavn
Sang og musik gavner en række faglige og sociale egenskaber og flere sociologer og hjerneforskere peger på, at det at spille musik styrker børns koncentrationsevne, sprogfornemmelse, indlæringsevne og sociale kompetencer. Derudover – og særligt vigtigt – virker sang og musik frisættende og kulturdannende for børn og unge – det er med til at forme dem som hele mennesker. Dette perspektiv, altså musikken som led i børn og unges dannelse, er der fokus på i Musikskolen i Thy.

"Vi vil gerne være med til at styrke børns og unges musikalske bevidsthed gennem kvalificeret undervisning. Vi ved fra international forskning at det at spille musik – og at få lov til at optræde med det – har en stor positiv effekt på børns liv. Det skaber selvtillid og stolthed, og ikke mindst spille- og skaberglæde. Derfor er vi glade for at kunne byde velkommen til åbent hus for alle, der måtte have interesse i musik," siger souschef for Musikskolen i Thy, Thomas Boe Mikkelsen.

En del af noget større
Musikskolen kunne i februar 2018 flytte ind i et skræddersyet hus midt i byens nye kulturkvarter og blev ved denne lejlighed tæt forbundet med en række andre kulturmiljøer, der samler sig om den centrale park Christiansgave. Musikskolen har biblioteket som nærmeste nabo, og de to bygninger er blevet forbundet fysisk med en gangbro. Meningen med at samle alle disse miljøer er den gensidige inspiration, der kan fremme hvert enkelt felt, og ikke mindst tankegangen om at agere og skabe sammen på tværs af fagligheder og matrikler.