Juli 05.07.2019

Tilmeldingen til årets fedeste musikcamp er åben

På et 6-dages ophold kan unge piger – øvede såvel som uøvede – prøve kræfter med musik, styrke deres kompetencer og indgå i et helt unikt fællesskab af både jævnaldrende og professionelle instruktører. Pop-Pilot finder sted i efterårsferien (uge 42), og én af de i alt tre camps i Danmark afholdes i Thisted, hvor KulturRummet og Spillestedet Thy glæder sig til at byde velkommen.

Pop-Pilot skaber et kreativt frirum uden begrænsninger og regler – og det har ingen betydning, om Pop-Piloterne har erfaring eller ej. Som uerfaren Pop-Pilot er der plads til nysgerrighed ift. forskellige instrumenter, genrer og helt basale teknikker. Som erfaren Pop-Pilot skabes der plads til kompetenceudvidelse, feedback og ny inspiration. Det vigtigste er, at lysten er der! Der vil dog også blive tid til masser af hygge og fællesskab. Deltagerne på Thisted-campen kan desuden glæde sig til en perlerække af lækre måltider fra den socialøkonomiske café Madværkstedet. 

Professionelle musikere som både rollemodeller og instruktører
Deltagerne undervises af dygtige kvindelige musikere, som alle brænder for at inspirere Pop-Piloterne kreativt og personligt gennem musik. De tidligere instruktører tæller blandt andre Katinka, Ea Kaya og Ihan Haydar fra L.I.G.A. I år vil en af instruktørerne være 24-årige Sarah Ziebe, som har spillet trommer i både Page Four og Gabriellas. Årets øvrige instruktører offentliggøres løbende frem mod efterårsferien.

”En blandt mange opgaver, som Spillestedet Thy har som regionalt spillested, er at udvikle kvaliteten i vækstlagene og understøtte de lokale talenter. Derfor er Spillestedet Thy en naturlig samarbejdspartner for Pop-Pilot, hvor netop de unge talenter bliver engageret og undervist. Det er vigtigt, at der opretholdes et højt fagligt niveau, og det mener vi er sikret i form af samarbejdet med ROSA, som er afsender på projektet. Vi ønsker derfor alle pigerne et spændende og udfordrende ophold i Thy – og vi håber at se og høre mere til deres musik i den nærmeste fremtid,” siger Kennet Bøgehøj, spillestedsleder for Spillestedet Thy.

På musikalsk flyvetur med Pop-Pilot
Hvert år giver Pop-Pilot unge piger muligheden for at udfordre og udtrykke sig selv i et trygt musikalsk fællesskab. Pop-Pilot har siden 2012 skabt rammerne for unge pigers skabende og udøvende kreativitet på en sjov og uhøjtidelig måde. Og sidste år kunne man i Thy for første slå dørene op for en lokal camp – i oktober gentages succesen.

Pop-Pilot foregår i efterårsferien den 12.-18. oktober 2019 (uge 42). København, Thisted og Fredericia vil alle igen i år være værtsbyer. Thisted-lejren er for piger i alderen 13-16 år, og det er ikke et krav, at man bor i kommunen. Der sørges for instrumenter, logi, mad og ikke mindst undervisning af dygtige musikere.

Tilmeldingen til årets musikcamp er åben nu, og med betalingssystemet sliding scale prioriteres det, at så mange piger som muligt kan være med. Det betyder, at pigerne selv kan bestemme, hvor meget de ønsker at betale på en skala fra 800-1.500 kr. Beløbet dækker undervisning, mad, overnatning og en flot afslutningskoncert. Da der er et begrænset antal pladser, foregår tilmeldingen efter først til mølle-princippet. Alle får senest svar på deres ansøgning fredag 4. oktober 2019. Deadline for at ansøge er tirsdag 1. oktober 2019.

Tilmelding her.

Musikcampen afvikles af ROSA – Dansk Rock Samråd i samarbejde med Statens Kunstråds Musikudvalg. De lokale samarbejdspartnere i Thisted Kommune er KulturRummet og Spillestedet Thy.

Marie Louise Honoré Aamann

Souschef, Biblioteket i Thy

Tel: 99 17 28 01

SEND EN EMAIL

SE PROFIL