Maj 09.05.2019

Thy’s got talent

I morgen ser et nyt initiativ dagens lys: Musikskolen i Thy og Spillestedet Thy lancerer et samarbejde, der skal synliggøre talentmassen i den rytmiske musik. Talentfestival hedder det slet og ret – og flere lokale bands er klar til at skrue forstærkerne op på 11.

Målet med dagen er at inspirere unge bands og solister til at komme ud af øvelokalerne og op på scenerne. I første omgang gælder det friluftsscenen i Christiansgave, hvor forskellige musikskolebands vil varme publikum op, inden festivalens konkurrence afvikles. Vinderbandet kan se frem til et tarifbetalt spillejob på Den Lille Vilde på Thy Rock.

Et skub til vækstlaget i Thy
Der er lagt op til en festlig dag fyldt med talent, fortolkninger og kreativitet. Et lytteudvalg har vurderet den indsendte musik og tre lokale bands er nu udvalgt til musikdysten i byparken. Efter koncerterne vil et dommerpanel afgøre, hvem der skal hædres med Thys Rytmiske Talentpris 2019.

“Hos Alive Festival bakker vi op om initiativet – helt konkret ved at være med-dommer. Udover at have større danske og udenlandske kunstnere på programmet er det også vigtigt for Alive Festival at vise, hvad det musiske vækstlag i Thy har at byde på. Talentfestival er med til at understøtte det. Samtidig handler det for Alive Festival også om at være med til at sætte fokus på musikken og få nogle unge mennesker til at få interessen for at spille musik. Talentfestival er et godt sted at få prøvet sig selv af som ny kunstner, og det vil vi selvfølgelig gerne bakke op om,” fortæller Christian Søndergaard fra Alive Festivals ledelse.

Spillestedet Thy er Nordvestjyllands centrum for rytmisk musik og er derfor en aktiv del af talentudviklingen i området.

”Det er helt naturligt, at Spillestedet Thy indgår i et samarbejde med de aktører, som dagligt håndterer og har kontakt til talentmassen. Vi håber, at denne festival kan bidrage til bands og orkestres udvikling – og give blod på tanden efter mere. Samtidigt præsenteres den nye musik for et publikum, som gratis kan få syn og lyd på den store kreativitet og dyrkelse af musikkunsten, som foregår her i Thy,” siger spillestedsleder Kennet Bøgehøj.

KRAIN er klar
Det EP-aktuelle rockband KRAIN startede med at spille sammen i 2015 og har siden begyndelsen haft stor gavn af det lokale musiknetværk, der har hjulpet med gode råd, booking etc. Især har der været meget knowhow at hente hos Musikskolen i Thy, Thy Music Collective og URT – derfor var det heller ikke svært for bandet at tage beslutning om, at de selvfølgelig skulle være med til Talentfestival.

”Vi synes, at det er en rigtig god idé at støtte op om sådanne arrangementer, da det giver bands som os chancen for at vise os frem. Det giver desuden en superfed synergieffekt, at så mange lokale aktører er gået sammen om arrangementet. Derudover er hovedpræmien rigtig fed. Et job på Thy Rock er vel noget, som alle upcoming bands har lyst til at vinde,” siger Kasper Grønkjær Thomassen, der spiller guitar og synger i bandet.

Der er gratis entré til festivalen, som arrangeres af Alive Festival, Thy Music Collective, Musikskolen i Thy, URT og Spillestedet Thy. Har man mod på mere festivitas, fortsætter løjerne i URT-huset. Ungdomsrådet har 25-årsfødselsdag og inviterer til stor fejring med masser af musik. Dørene åbnes kl. 20.00, og det koster 100 kr. for ikke-medlemmer at være med. 

Tommy Blaabjerg Lange

Musiklærer

Tel: 28 60 47 78

SEND EN EMAIL

SE PROFIL