Januar 17.01.2020

Fire Spændende Forfatter-foredrag

AFLYST! - Forfatteraften med Sara Bouchet d. 25 marts Hør om den glemte forfatter, Karin Michaëlis og om Erik Scavenius, statsminister under besættelsen – mød forfatteren Ane Riel som optakt til Ordkraft og forfatteren til en ny psykologisk thriller, Sara Bouchet.

Den mørke og kolde vintertid nærmest indbyder til at trække indenfor i varmen med en god kop kaffe og fordybe sig med en god bog, med strikketøjet, et puslespil med tusindvis af brikker eller noget helt fjerde. KulturRummet byder ind på det fjerde – også med kaffe – ved i januar, februar og marts at slå dørene op til fire forrygende og meget forskellige forfatterforedrag.
Thisted Bibliotek danner ramme om de fire foredrag, og emnerne spænder vidt fra modig kvinde-kamp til skildring af skæve eksistenser, romanportræt af en statsminister under krigen til afsløringen af en afdød ægtemands mangeårige dobbeltliv. Der er altså god mulighed for at hente vitaminer til hovedet og inspiration til kommende læsning.

Onsdag d. 22. januar – Hvem var Karin Michaëlis?
Første foredrag byder på et spændende indblik i en stor – men for mange ukendt - forfatter, som igennem sin tid nåede at være både anerkendt, omdiskuteret og stærkt efterspurgt i både Danmark og Europa, men også at blive bortcensureret i Tyskland under nazitiden og glemt af sine danske landsmænd.
Karin Michaëlis’ værker var ikke bare velskrevne, de var også nyskabende og stærkt kontroversielle, idet mange af dem behandlede særligt kvinderollen, identitet og seksualitet i en samtid, der var stærkt mands- og moralstyret.
Inger Nygaard Kaad, cand.mag. i nordisk sprog og litteratur giver en levende introduktion til Karin Michaëlis’ liv og forfatterskab – i øvrigt et forfatterskab, der i efteråret blev behandlet i DR-programmet ’Øgendahl og de store forfattere’, og som har været inspirerende for andre forfattere, bl.a. Astrid Lindgren.
Se omtale på Thy360.dk

Tirsdag d. 28. januar – Optakt til Ordkraft 2020 med Ane Riel
Januar byder også på et foredrag om og med Ane Riel, når hun gæster Thisted Bibliotek som optakt til Ord-kraft 2020. Ordkraft, der i år finder sted fra den 16-18. april, er en tredages nordjysk festival med fokus på ordet og samspillet mellem litteraturen og andre kulturformer, fra musik og drama til billedkunst, film og debat. Ordkraft finder vanen tro sted på Nordkraft i Aalborg og fejrer i år sit 10-års jubilæum.
Ane Riel er en kvinde med veludviklede ordkræfter. Hun er aktuel med bogen ’Bæst’, der udkom i efteråret 2019, og hendes roman ’Harpiks’ fra 2015 er netop blevet filmatiseret. Prisbelønnede Ane Riels romaner om-handler de menneskelige relationer, og hun formår med alvor og humor, idyl og gru at skildre de skæve eksi-stenser og grumme skæbner. Hør hende fortælle om sit forfatterskab og svare på spørgsmålet ”Hvem er du?”.
Læs mere om Ane Riel i denne pressemeddelese
Se omtale på Thy360.dk

Torsdag d. 27. februar – Mellem løgn og overlevelse med Birgithe Kosovic Birgit Kosovic
Tredje foredrag i rækken byder på et møde med kvinden bag romanbiografien Den inderste fare om Erik Scavenius, som var statsminister under besættelsen og dermed blev én af landets mest forhadte mænd.
Birgithe Kosovic skildrer i Den inderste fare både et stykke danmarkshistorie og et ægteskabsdrama i ét. Læseren møder Scavenius både som politiker og som ægtemand i en udmarvende ægteskabskamp med utro-skab og dyb forelskelse.
Den inderste fare er ikke kun en roman om at kæmpe for sin menneskelighed. Den handler om et Danmark, der bevæger sig fra enevælde til demokrati. Om dannelse og om det fællesskab, der skal samle os. Om værdier og hvem vi er – også i dag.
Oplev Kosovic’ foredrag om romanen, der indbragte hende Politikens Litteraturpris 2018.
Se omtale på Thy360.dk

AFLYST! - Onsdag d. 25. marts – Forfatteraften med Sara Bouchet
Sidste foredrag i rækken byder på et møde den dansk-franske forfatter Sara Bouchet, som debuterede i 2016 med den prisbelønnede roman Hjem, og som siden har udgivet romanerne Savas vidner (2018) og Min mands elskerinde (2019).
Hvor meget ved man egentlig om sig selv og sine nærmeste? Med udgangspunkt i emnerne erindring og identitet, hukommelse og fortrængning, kærlighed og ægteskab fortæller Sara Bouchet om sit forfatterskab og dykker ned i sin seneste roman Min mands elskerinde. Romanen skildrer hovedpersonen Susanne, der efter sin mand Karls pludselige død indser, at han har levet et dobbeltliv. Besat af at afdække sandheden må hun konfrontere Karls fortid – og sin egen. En universel historie om erindringens utilregnelighed og menne-skets livtag med identiteten.
Se omtale på Thy360.dk

Billetter til hvert af de fire foredrag kan købes på Thisted Bibliotek. (til arrangementet med Sara Bouchet dog først fra 3. februar)

 

 

Lis Friis Bøegh

Bibliotekar

Tel: 99 17 28 29

SEND EN EMAIL

SE PROFIL