Oktober 27.10.2020

AFLYST: Thy til Ord

Den 6.-7. november afholder vi ordfestival for naturen og klimaet i Plantagehuset og på Besøgscenter Østerild - tæt på naturen og den grønne energi. Programmet løber i år over 2 dage, og du er inviteret til hele festivalen.

Vi lever i en tid, hvor ekstreme vejrfænomener, insektdød og mikroplastik i verdenshavene er blevet hverdagskost. Menneskets aftryk findes overalt fra atmosfæren til havets bund, og naturen og klimaet er blevet forsidestof. 2020 er blevet døbt ”naturens år”, og ”Thy til ord” tager derfor også d. 6. og 7. november naturens parti og inviterer til spændende samtaler, oplæsninger og foredrag om de udfordringer, vi står midt i.

Fredag d. 6. november

I Plantagehuset d. 6. november vil du kunne nyde en farverig menu fra vores lokale leverandører: Først disker KulturRummets medarbejdere op med ø-mærkede bøger fra reolerne og giver et indblik i den grønne tråd i litteraturen. Derefter serverer Thykassen et inspirerende oplæg om drivkraften bag grøntsagsvirksomheden. Og til slut anretter Madværkstedet en lækker, klimavenlig aftensmad. Velbekomme!

Program:
16:30: Velkomst med snacks og naturbobler
16:45-17:30: Ø-mærket litteratur. KulturRummets medarbejdere går på jagt efter den grønne tråd i bøgernes verden og sanker gode læseoplevelser, der gør dig klogere på naturen og klimaet.
17:30-18:00: Mille fra Thykassen holder inspirerende oplæg om ideen bag grøntsagskassen, samarbejdet med de lokale producenter samt udfordringer og mål for virksomhedens klimavenlige profil
18:00-19:00: Klimavenlig aftensmad i Madværkstedet.

Pris: 180 kr. - betales ved indgangen. Plads reserveres her

Lørdag d. 7. november

På Besøgscenter Østerild, hvor de imponerende møller rager højt til vejrs og får nye vinde og bæredygtige tanker til at blæse i hovederne på os, skal vi d. 7. november blive klogere på Danmarks vindeventyr, diskutere litteraturens rolle i klimakrisens tidsalder med to anmelderroste forfattere, nemlig Dennis Gade Kofod og Charlotte Weitze, og endelig skal vi bevæge os syngende rundt i vejret i den danske sangskat med meteorolog Jesper Theilgaard.

 

Program:
12:30: Velkomst og introduktion
13:00-14:00: “Hvad skal vi med litteraturen, når havene stiger?”
Forfattersamtale med Charlotte Weitze & Dennis Gade Kofod. Moderator: Martin Rohr Gregersen
14:00-15:20: Præsentation af Billed- og forfatterskolens naturværker – for store og små, høje og lave
14:00-15:20: Danmarks vindeventyr. Rundvisning og talk ved Peter Musgaard Saur, koordinator for Østerild Besøgscenter
15:30-17:00: Vejret og de danske sange. Fællessang og foredrag ved metrolog Jesper Theilgaard.

I løbet af dagen vil forfatterskolen og billedskolen præsentere naturværker.

Pris: Gratis, men tilmelding nødvending.

Marie Louise Honoré Aamann

Souschef, Biblioteket i Thy

Tel: 99 17 28 01

SEND EN EMAIL

SE PROFIL