April 29.04.2021

Thy til Kultur

Hele Thys kulturfestival, Thy til Kultur, er tilbage efter et års ufrivillig pause. Glæd dig til 8 dages fejring af kulturen for store som små i nord, syd, øst og i vest fra lørdag 1. maj og hele uge 18!

I 2019 så en ny festival dagens lys i Thy. Thy til Kultur var navnet, og det blev i dén grad en uge spækket med spændende, festlige og farverige oplevelser for alle de glade besøgende fra nær og fjern. Efter en ufrivillig pause i 2020 på grund af omstændigheder, vi vist ikke behøver at sætte flere ord på, er Thy til Kultur nu igen tilbage – og det bliver 8 dage med et tiltrængt skud kulturoplevelser til hele Thy, som starter allerede den kommende weekend.

Du kan derfor glæde dig til igen i år at opleve et Thy, der bobler af engagement, kreativitet og en lyst til at vise, hvad det kan. Ugen byder på en bred vifte af farverige kulturaktiviteter for alle aldre og smagsløg: fra turnerende teaterforestillinger til tankevækkende podcasts, fra interessante foredrag til befriende fællessang, fra byvandringer til dagens poesi. Foretrækker du at få kulturen serveret med vind på næsen, så kom! Eller vil du hellere nyde den med tag over hovedet, så kom! Alle er velkomne.

Fælles kulturfront

Kulturfestivalen drøner i år derudad med aktiviteter og oplevelser fra lørdag d. 1. maj til og med lørdag 8. maj – nogle af disse aktiviteter vil også efter kulturugens afslutning kunne udforskes og opleves på egen hånd. Thy til Kultur er et fantastisk udstillingsvindue for hele den brede vifte af kulturtilbud, som findes i Thy – og ikke mindst en oplagt chance for at vise alle, hvad det kulturelle Thy har på tapetet, også midt i en tid præget af Corona.

”Vi er fulde af forventninger til den kommende kulturuge. Programmet for Thy til Kultur 2021 er selvfølgelig påvirket – som resten af samfundet er det – af Corona-situationen, som har umuliggjort eller udskudt nogle af de ellers planlagte aktiviteter som f.eks. overrækkelsen af Kulturprisen, som nu er rykket til sensommeren. Ikke desto mindre er vi enormt stolte af det brede og varierede program for ugen, og vi er glade for at se, at der på trods af omstændighederne også i år har været virkelig flot opbakning til kulturugen fra vores kulturkolleger i hele Thisted Kommune.” fortæller Eva Sjælland, leder af KulturRummet, og fortsætter ”selvfølgelig på en forsvarlig måde med overholdelse af de gældende Corona-restriktioner, hvor gyldigt Corona-pas bliver en nødvendig adgangsbillet til mange aktiviteter.”

8 dage med fuld plade på kulturen

Det festlige program er på plads, og du kan blandt meget andet glæde dig til intimkoncerter over Tom Waits arrangeret af Limfjordsteatret i både Vorupør og Frøstrup, foredrag og kunstudstilling hos SMK i Doverodde, fejring af Danmarks Befrielse med fællessang på Hanstholm Bunkermuseum, vandre- og cykelture med både historisk og nutidigt perspektiv i Hundborg og Hannæs med Museum Thy og tage familien med på skattejagt i Christiansgave eller udfordre dig selv til Street Attack ved Plantagehuset i Thisted.

Det er med andre ord et program med noget for enhver smag og fordelt over hele Thy. Alle kan være med: store som små, hvad enten du går i stiletter eller har træsko på.

Følg med på Thy360.dk, hvor du kan se beskrivelser af alle arrangementerne til Thy til Kultur og læse om, hvordan du tilmelder dig. Vi glæder os til at se dig til Thy til Kultur!

 

På grund af den nuværende situation omkring COVID-19, tages der forbehold for aflysning og ændringer i programmet.