August 03.09.2021

Forfattersamtale og fællesspisning - Kunsten at skrive om livet og kunsten - fredag d. 10 sep.

I samarbejde med SMK Thy og Doverodde Købmandsgård inviterer KulturRummet i Thy til en aften i kunstens, madens, litteraturens og fællesskabets tegn.

Et billede siger mere end tusind ord, siger man. Alligevel forsøger mange forfattere i disse år at sætte sprog på kunstnerne og deres liv. Men kan litteraturen lære os noget om kunsten? Og kan de litterære portrætter af kunsthistoriens bemærkelsesværdige og farverige personligheder give os nye måder at se på verden og os selv? 

Dét og meget mere spørger vi to aktuelle forfattere om, når vi møder dem til en samtale på SMK Thy på Doverodde Købmandsgård. Den ene er Rakel Haslund-Gjerrild (f. 1988), der i sin tredje skønlitterære bog, Adam i Paradis (2021), tager udgangspunkt i den skandaleombruste danske maler Kristian Zahrtmann (1843-1917) og ikke mindst det berømte homoerotiske maleri, som har lagt navn til romanen. Den anden er Peter Løhr (f. 1986), som i sin debutroman, Hulemennesket (2021), følger guldaldermaleren J. Th. Lundbye (1818-48), der dør under mystiske omstændigheder under Treårskrigen i en alder af 29.

 Inden samtalen spiser vi sammen i Doverodde Købmandsgård.

 Program:

 17:30-19:00: Fællesspisning på Doverodde Købmandsgård

Under spisningen vil Emilia Nykjær Isaksson, kunstformidler SMK Thy, give en kort introduktion til Johan Thomas Lundbye, Kristian Zahrtmann og SMK.

19:15-20:15: Forfattersamtale med Rakel Haslund-Gjerrild og Peter Løhr i Pakhuset (SMK Thy, Doverodde) 

20:30-21:00: Spørgsmål, hygge og farvel 

Pris: 175 kr., inkl. mad (drikkevarer kan købes i caféen)


Læs mere på Thy360.dk 

 

Foto© 

Robin Skjoldborg (Peter Løhr)

Sofie Amalie Klougart (Rakel Haslund-Gjerrild)

Martin Rohr Gregersen

Litteratur- og kulturformidler

SEND EN EMAIL

SE PROFIL