Juli 05.07.2022

Skriveværkstedet: Med bogstaver bygger vi begejstring

Der er kaffe på kanden, blæk i kuglepennen og tekst på papiret i Biblioteket i Hurup hver tirsdag. Her mødes skriveglade pensionister i Skriveværkstedet. Ord og sætninger bliver vendt og drejet, og indimellem går bølgerne højt. Heldigvis følger humøret med.

Tekst og foto: Øjvind Fritjof Arnfred

I Skriveværkstedet staver o, r og d ikke bare til rod og ord, men bliver byggesten til stærke tekster. Mød tre af Skriveværkstedets skarpe penne, Gertrud, Frank og Lise, til en snak om, hvad det er, der får dem til at vende tilbage til Skriveværkstedet - uge efter uge og sæson efter sæson.

At være sammen og lære sammen

Alle tre lægger vægt på værdien at være sammen om noget bestemt: ”Man mødes om noget man hver især brænder for, og man tager selv noget med til det. Det gør at det er vidt forskelligt hver gang. Man får syn for hvad man kan, og lærer af det de andre laver.” siger Gertrud Lützhøft, der har været med i Skriveværkstedet længe.

”Og så er det dejligt at vi læser så mange tekster!”, tilføjer Lise Tølbøll og påpeger Skriveværkstedets mantra om at man skal være en god læser for at blive en god forfatter: ”Man bliver opmærksom på en helt anden måde, når man begynder at læse de store forfatteres tekster med det der håndværker-blik for hvordan de har grebet opgaven an. Det er jeg helt vild med!”

”Ja. Vi håber det smitter!”, indskyder Frank Odgaard skælmsk.

Der er plads til alle stemmer

De tre forfatterspirer arbejder på vidt forskellige projekter: En skriver skønlitteratur, en anden skriver erindringer og den sidste er gået i forfædrenes korrespondance. Alle tre oplever at Skriveværkstedet giver plads til deres stemmer; de sætter pris på den inspiration, der er i holdets forskellighed, og på drivkraften i at være fælles om at ”gå til skrivning.”.

”Det er godt for motivationen at man føler man står lidt til ansvar over for nogen”, siger Gertrud, ”man får nogle gode læsere forærende af at være med her!”.

Vil du være med?

Du er også velkommen i KulturRummets Skriveværksted.
Tid og sted: Biblioteket i Hurup og Plantagehuset i Thisted, tirsdage kl.10-12.
Holdstart d. 6. september
Pris: 1.200,- for 24 uger
Tilmelding til: musikskolen@thisted.dk

Læs mere om skriveværkstedet og KulturRummets forfatterskole

Øjvind Fritjof Arnfred

Bibliotekar

SEND EN EMAIL

SE PROFIL

Martin Rohr Gregersen

Litteratur- og kulturformidler

SEND EN EMAIL

SE PROFIL