Juni 24.06.2022

Tre tips til gode fiskesteder i Thy

Få tre insider-tips til steder at lystfiske i Thy.

Thy er et sandt tagselvbord af udelivsforlystelser - især om sommeren.

Daniel Toft Larsen, Næstformand i Thylands Lystfiskerforening, deler her sine yndlings fiskesteder i vores dejlige område. 

Bromølle Å

De seneste mange års arbejde med vandpleje har været medvirkende til, at Bromølle i dag er en af de mest populære lystfiskeråer i Thy – og med god grund. Her er det muligt at fange drømmefisken, havørreden, der ligger på lur i ålegræsset og venter på det næste insekt, der kommer forbi.

Limfjorden – Ørhale

En spændende plads tæt på Vildsund, hvor dybt vand, rev og varieret bund skaber optimale forhold for havørreden. Ørhale er en plads, man med fordel kan fiske længere tid end normalt, uden at flytte sig alt for meget, da dette ofte er et sted, hvor havørrederne trækker forbi

Agger

Agger strand byder på et meget alsidigt fiskeri. Her er det muligt at fange arter som fladfisk, pighvar, makrel, havbars, hornfisk og havørreder. Især havbars-fiskeriet er i de seneste år blevet utroligt populær. Disse sølvblanke fisk leverer en fight, som mange lystfiskere vil gå langt for at opleve.

OBS! Alle fiskesteder kræver obligatorisk lystfiskertegn. I Bromølle Å skal du derudover også være medlem af Thy Lystfiskerforening eller købe et dagkort.

Læs også interview med forfatter og fiskeentusiast Mikkel Frey Damgaard, der gæster Thy tirsdag den 25. oktober, hvor vi kickstarter Thy til ord med et stor anlagt fiskearrangement i Hanstholm. 

8-11 september 2022 byder Hanstholm havn på forrygende fiskedage under overskriften "Fisken på disken". 

Martin Rohr Gregersen

Litteratur- og kulturformidler

SEND EN EMAIL

SE PROFIL