Marts 15.03.2022

Samtaler i KulturRummet

Ingrid Nymo, Maria Badstue, Dorthe Nors, Stine Pilgaard, Kartine Muff - er blot nogle af de interessante forfattere og kunstnere som du kan møde gennem: Samtaler i KulturRummet.

 

18. Marts

Nordisk forfattersamtale: Lív Maria Róadóttir Jæger og Karoline Brændjord

Mød to af nordens stærkeste poetiske stemmer, når KulturRummet i Thy og Foreningen Norden Thisted sætter norske Karoline Brændjord (f. 1990) og færøske Lív Maria Róadóttir Jæger (f.1981) stævne til en samtale med litteraturformidler Martin Rohr Gregersen om, hvordan man med sproget griber ud efter verden, erindringen, livet og døden.
Sted: Det Nordatlantiske Fyr i Hanstholm
Fredag d. 18. marts kl. 19:00
Pris: 50 kr Tilmelding: bibliotek@thisted.dk

 

7. april

Portræt af Vestkysten: Forfattersamtale med Dorthe Nors

Kom og genopdag vestkysten med den internationalt anerkendte forfatter Dorthe Nors, når vi møder hende tæt på Vesterhavet til en samtale om bogen ’En linje i verden’ (2021). I den smukke og sansemættede bog leverer hun, sammen med fotograf Henrik Saxgren, et portræt i ord og billeder af landskabet, naturen, havet, historien, erindringerne og menneskene på den levende linje i verden, der strækker sig fra Skagen i Danmark til Den Helder i Holland – og undervejs krydser Thy, hvor vi bl.a. møder de smukke surfere ved Cold Hawaii. Et helt år tog Dorthe Nors ud af kalenderen for at køre op og ned langs kysten – og denne aften i vest vil hun give os indblik i nogle af alle de fascinerende fortællinger, som landskabet og de mennesker, der bebor det, kastede af sig. 
Lån materialer af Dorthe Nors
Sted: æ’ Redningshus, Klitmøller - arr. Klitmøller Kultur/KulturRummet
Torsdag d. 7. april kl. 19:00-21:00
Pris: 50 kr.
Tilmelding: bibliotek@thisted.dk

3. Maj 

Kunstnersamtale med Maria Badstue

Maria Badstue, født 1982, fandt musikken hos FDF-spejderne i Thisted. Siden blev hun verdenskendt og prisbelønnet dirigent. Denne aften
kan du møde thyboen til en samtale om, hvad der har formet hende som menneske og musiker.
Sted: Thisted Musikteater
Tirsdag d. 3. maj kl. 18:30 - 21:00
Pris: 50 kr.
Tilmelding: bibliotek@thisted.dk

Obs- Maria Badstue kan du også opleve som dirigent til Symfonisk koncert, med Randers Kammerorkester i selskab Thure Lindhardt. Læs mere om Symfonisk koncert via Thy360.dk

11. maj

Gud og Chanel: Forfattersamtale med Ingrid Nymo

Kom og hør Ingrid Nymo, der er opvokset i Thy, når hun gæster barndomslandet til en samtale om debutromanen ’Kloster’ (2021). 
Ingrid Nymo fra Thy debuterede i 2021 med den overbevisende dannelsesroman ’Kloster’, der tager læseren med den unge kvinde Linea på en både konkret og eksistentiel rejse fra barndomslandet Thy til et kloster i Rumænien i månederne efter faderens pludselige sygdom og død. Nu kan du møde den stærke forfatter i en samtale om sorg, tro, nonner, søsterskab – og modeskaberen Coco Chanel, der spiller en overraskende rolle i romanen. Ingrid Nymo, født 1992, er opvokset i Thy. Hun har siden 2011 bidraget til litterære tidsskrifter og antologier, herunder det hæderkronede poesitidsskrift Hvedekorn. Til dagligt underviser hun på Testrup Højskole og er redaktør på tidsskriftet Hver mandag. I 2021 debuterede hun med den rige, påtrængende og velskrevne roman ’Kloster’, der også høstede overvældende roser fra anmelderne. 
Sted: Biblioteket i Thy
Onsdag d. 11. maj kl. 19:00 - 21:00
Pris: 50 kr
Tilmelding: bibliotek@thisted.dk

OBS - Husk vi vores Pop-up læsekreds om Ingrid Nymos roman Kloster d. 27. april. Læs mere på Thy360.dk

 

Torsdag den 19. maj

ÆNDRET: "Musik er en meget hurtig genvej til fællesskab". Om Pilgaard/Muffs musikalske univers

Stine Pilgaard og Katrine Muff har på grund af sygdom desværre meldt afbud til vores samtale med dem d. 19. maj i Thisted Musikteater. Heldigvis har du stadig muligheden for at komme på tur rundt i makkerparrets musikalske univers: I KulturRummet har vi nemlig både en kulturformidler og en pianist, der har været på lystvandring i Pilgaard og Muffs vidunderlige bidrag til den danske sangskat, og sammen vil de torsdag d. 19. maj kl. 19 i Plantagehuset i Thisted folde forfatterskabet og sangene ud for os og spille op til fællessang.

Sted: Plantagehuset/Madværkstedet
Torsdag d. 19. maj kl. 19:30 - dørene åbner kl. 19:00
Pris: 50 kr.
Tilmelding: bibliotek@thisted.dk

Fredag den 3. juni 

Forfattersamtale med Jørgen Leth - Livet, poesien og alderdommen

Kom og mød Jørgen Leth i en samtale om de franske bjergtoppe, nedturen i Haiti og kampen for at finde kroppen og sproget igen, da alderdommen satte ind.

Sted: Thisted Musikteater
Fredag den 3. juni - kl. 19-21.
Bindende tilmelding til: bibliotek@thisted.dk
Pris: 180 kr.

Arrangementet er støttet af Statens Kunstfond

 

Foto: Søren Solberg

Kommende arrangementer, sæt kryds i kalenderen

24 august

Erindringens steder: Søren Ulrik Thomsen

Sted: Biblioteket i Thisted