For børn og deres voksne

På vores biblioteker har vi masser af tilbud til børnefamilierne. Læs mere her på siden eller tag en snak med en af vores bibliotekarer.

Lånerkort og samtykke
Til børn og unge under 18 år kan vi lave et lånerkort.  Du kan møde personligt op på biblioteket medbringende dit og barnets sundhedskort. Så opretter vi jer på stedet. Med oprettelsen forpligter du dig som økonomisk ansvarlig for barnet, og eventuelle gebyrer og erstatninger overføres til dig.

Alternativt kan du hjemmefra sende et samtykke, som du afgiver med dit NemID.
Når erklæringen er afgivet, opretter vi dit barn som låner ved Biblioteket i Thy. 
Dit barn skal da bruge sundhedskortet som lånerkort, men vi ændrer det efterfølgende til særskilt plastkort hvis du ønsker det.

Brug dette link for erklæring af samtykke
https://www.nemform.dk/787/Bibliotekssamtykke

Hvis du ønsker at ophæve dit samtykke igen, skal du bruge dette link
https://www.nemform.dk/787/Biblioteksamtykkenejtak

Lånetiden er 28 dage for de fleste materialer, dog har video, dvd, cd-rom og PlayStation-spil kortere lånetid. Børn under 14 år skal ikke betale gebyr ved for sen aflevering, men lånetiden skal selvfølgelig overholdes. Det er muligt at reservere udlånte materialer, hvilket er gratis.

Børnebogsdepoter
Dagplejere og personalet i børneinstitutioner og på skoler i Thisted Kommune kan få et depotlånerkort, som giver mulighed for at låne bibliotekets materialer på lempeligere vilkår end ved udlån til private.

Lånetiden for depoter er fordoblet til to måneder, der betales ikke bøder ved for sen aflevering, og der accepteres et større slid på materialerne end ved udlån til private. Depotlånereglerne gælder kun for materialer lånt til brug i en professionel sammenhæng hos dagplejeren, i institutionen eller på skolen. Private lån skal som altid lånes på et personligt lånerkort.

Arrangementer
Arrangementer er som hovedregel gratis for børn. Til de fleste arrangementer er det nødvendigt at forudbestille eller afhente billetter på biblioteket. For at sikre alle den bedst mulige oplevelse beder vi forældre og institutioner om at respektere de aldersgrænser, der måtte være.

Reglement
Læs hele vore reglement på siden: Om at være låner

 

Trine Laustsen

Bibliotekar

Tel: 99 17 28 27

SEND EN EMAIL

SE PROFIL