UXK:THY – Unges eXperimenterende Kunstskole i Thy

En ny kunstskole for dig mellem 15 og 25 år, som gerne vil arbejde intensivt med en kreativ interesse i et fællesskab med andre unge. På UXK:THY møder du forskellige opgaver og processer, der introducerer dig for kunst på et højt niveau.

Gennem arbejde med maleri, tegning, skulptur og installationskunst vil du afprøve et bredt spektrum af kunstneriske metoder og såvel traditionelle som eksperimenterende teknikker. Derudover vil vi også tilbyde små workshops med design og arkitektur. Alt sammen noget, der kan give dig færdigheder i alle mulige retninger, og som du kan bruge i dit videre arbejde med din egen udvikling.

Undervisningen
Undervisningen ligger hver uge efter skoletid og følger skoleåret. Du vil blive undervist og vejledt af en fast underviser og kunstner, og derudover er der workshops med andre professionelle kunstnere og andre kreative sjæle. Hvis du kunne forestille dig at søge ind på et kunstakademi, designskole eller anden kunstnerisk uddannelse, hjælper vi dig med sparring og gode idéer til det.

Du vil få din egen plads i atelieret i KulturRummet, hvor du kan arbejde og være sammen med de andre.

Optagelse og krav
Der er løbende optagelse, men begrænset antal pladser. Du behøver ikke nødvendigvis at være god til at tegne, blot at du er nysgerrig og gerne vil arbejde kreativt og prøve dine evner af.

Fast underviser
Kunstskolens faste underviser er kunstneren Thomas Wolsing, der bl.a. er uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi i København. Han har, ud over sit kunstneriske virke, en bred erfaring med undervisning og kunstprojekter for unge. 

Gæstelærere og workshops
Ud over den faste ugentlige undervisning vil du møde gæstekunstnere fra nær og fjern, som giver workshops og artist talks. 

Udstillinger og samarbejde
Som en naturlig del af det at arbejde med kunst vil vi lave forskellige popup-udstillinger og hvert undervisningsår afsluttes med en elevudstilling. Her kan du invitere dine venner til ferniseringDerudover vil vi lave samarbejder på tværs af KulturRummets andre kulturskoletilbud.

Pris 
Det koster 3.000 kr. om året at gå på skolen, som bl.a. dækker materialeudgifter som fx maling og lærred.

Varighed
Du kan gå på kunstskolen i 2 år med mulighed for 1 års forlængelse.

Tid og sted
Galleriet, Plantagehuset, onsdage kl 15.30 -18.30. 

Start
4. september 2019.

Tilmelding via linket her.

UXK:THY indgår i et samarbejde med Thy-Mors HF og VUC i Thisted. Her kan du tage en HF uddannelse på linjen ART&DESIGN og som en del heraf gå på kunstskolen samtidig.

Det med småt
UXK:THY er en del af musikskolens administrationssystem. De samme betingelser gælder for alle kulturfag – du kan læse mere om tilmelding, priser og regler her.